top of page

Instagram??



En ole käyttänyt Instagramia vielä kovinkaan aktiivisesti, joten oli ihan hyvä tutustua hieman siihen, millainen olisi hyvä Instagram-tili. Tutustuin aiheeseen seuraavien linkkien kautta:


Linkin blogipostauksessa on hyvä ja tiivis listaus.


Pidin hyödyllisenä vinkkiä, että tilillä tulisi olla jokin teema, koska sitten se saavuttaisi enemmän aiheesta kiinnostuneita. Tämä sopiikin hyvin matkailuyritykselle - on helppo saada teemaan sopivia kuvia ja kannattaa varmaan vältää postaamasta liikaa toimiston sisustusratkaisuista tai selfie-kuvia.


Mutta mietin miten hyvin tuo neuvo soveltuu omaan henkilökohtaiseen tiliini. Kuvat, joita olen julkaissut liittyvät kyllä suurin osa matkailuun ja/tai museoihin joissa olen käynyt, mutta niissä ei muuten ole mitään selkeää teemaa. En siis ole keskittynyt vain venäjän matkailuun tai kotiseutumatkailuun. Toisaalta en myöskään ole vielä ollut hirveän kiinnostunut saamaan paljon seuraajia omalle tililleni. Tärkeimmät seuraajani ovat mielestäni appivanhempani, jotka tykkäävät katsella kuvia minun ja mieheni reissuilta ja kommentoivat niitä sitten kasvotusten, kun käymme kylässä. Tilini on mielestäni sellainen, että jos sinne joku asiakas eksyy, niin hän voi varmasti huomata olevansa jonkun matkailusta kiinnostuneen Instagram-tilillä. Jos minulla olisi jokin käsityöharrastus tai vaikka koiranäyttelyharrastus, josta tahtoisin julkaista paljon kuvia, niin luultavasti tekisin sille harrastukselle oman tilin.


Linkissä on suositeltu kuvien käsittelyä jollain sovelluksella ennen julkaisua. Olen Snapseedistä kuullut aikaisemminkin ja pitäisi kai tutustua, olisiko sen käyttö helppoa. Tähän mennessä olen ollut liian laiska muokkaamaan kuviani paremmiksi.


Tässä linkissä oli paljon samantyylisiä vinkkejä kuin aikaisemmassa, mutta asioita on käsitelty laajemmin ja havainnollistavien kuvien kanssa. Hastagien käyttöä ja tarkoitusta on neuvottu todella hyvin.


En ole aina omalla tililläni jaksanut käyttää hashtageja, mutta yrityksen tilillä niitä tulisi käyttää, muuten kukaan ei löydä postauksia. Aikaisemmin pohdin jo omissa someohjeissani listaa sopivista hashtageista. Luulen, että sitä pitäisi vielä laajentaa.


Näissä kummassakin aikaisemmassa linkissä on todettu, että ei pidä julkaista liikaa ja että 1-3 julkaisua päivässä on hyvä tahti. Itselleni tuollainen tahti tuntuu todella paljolta, mikä kertoo siitä, että en tosiaan ole kovinkaan aktiivinen Instagramissa. Yksi tapa kasvattaa julkaisumääriä, voisi olla se, että en niputtaisi samaan julkaisuun niin montaa kuvaa. Samalla kuvat saisivat parempaa näkyvyyttä, koska monesti niitä saman julkaisun muita kuvia ei tule kuitenkaan selattua.


Yksi tapa kasvattaa julkaisumääriä olisi repostauksien tekeminen. Dagmarin blogista löytyi hyvät ohjeet siihen: Dagmar - Hallitsetko Instagramin repostaus-etiketin?. Itse käyttäisin varmaan linkissä esiteltyä kolmatta tapaa, eli jotain sovellusta, jolla kuvaan saa merkin repostauksesta.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page