top of page

Matkailuyrityksen Facebook-mainonta


Pohdintaa Facebookista markkinointikanavana

Minulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta maksullisesta Facebook-mainonnasta. Muistelen, että yhdistys, jonka hallituksen puheenjohtaja olin, mainosti jotain tapahtumiaan maksetuilla Facebook-mainoksilla. Mainokseen sijoitettiin kai jotain 20-30 euroa ja mainosraha kului sitä mukaa kuin mainosta klikkailtiin. Yksi klikkaus maksoi siis joitain senttejä. En tiedä kuinka paljon tuosta oli hyötyä yhdistykselle, sen tapahtumien ja Facebook-sivujen näkyvyydelle, tuliko klikkauksista myös tykkääjiä, jotka seuraisivat tapahtumia. Voi olla, että meillä ei tuolloin edes ollut selkeitä tavoitteita mietittynä.


Facebook-mainonta on muuttunut tuon muinaisen kokemukseni jälkeen. Nykyään yritysten on vaikeampaa saada orgaanista, eli ilmaista, näkyvyyttä. Luultavasti myös Facebook-mainonnan tavoitteiden saavuttaminen on kehittynyt enemmän, kunhan vain osaa asettaa ne tavoitteet.


Hyviä tavoitteita voisivat olla:

  1. Enemmän tykkäyksiä ja jakoja postauksille

  2. Enemmän tykkääjiä Facebook-sivustolle

  3. Enemmän kävijöitä nettisivuille

Ensimmäinen tavoite tukee kahta seuraavaa. Sivustotykkääjien saaminen on hyödyllistä, koska se on ikään kuin markinointilupa. Sivuston postaukset saattavat nousta tykkääjien Facebook-syötteeseen. Kummatkin aikaisemmat saattavat vähitellen houkutella ihmisiä myös yrityksen nettisivuille, mutta kolmas tavoite voidaan ottaa myös jonkin kampanjan päätavoitteeksi. Jos sivustolla on myös nettikauppa, niin tavoitteeksi voidaan ottaa toteutuneet ostot nettikaupassa. Tosin, matkailutuotteet saattavat olla liian monimutkaisia heräteostoskamppanjan kohteeksi.


Mielestäni hyvää Facebook-mainontaa tekee venäläinen risteily-yhtiö Moby SPL. Heidän Facebook-sivullaan on monipuolisia postauksia, ei vain tarjouksia ja asiaa risteilystä, vaan myös esimerkiksi vinkkejä Pietarin museoihin ja kauniita kuvia. Sellaisista kuvista tykkää helposti ja jakaa mielellään, jos tahtoo ehdottaa matkaa kaverille. Vinkit kohteisiin saavat viihtymään Facebook-sivulla ja kokemaan, että sivu on hyödyllinen.


Pohjana pohdinnoilleni käytin seuraavia blogipostauksia:

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page