top of page

Ulkomaanharjoittelun hakuprosessi

This post is about my school's process how to apply for a study period abroad. The post will be only in Finnish.



Tuntui, että haku ulkomaan harjoitteluun tuli syksyllä jo aika pian. Ensin täytettiin alustava hakemus ja jo siihen kannattaa mainita maatoiveita ja lisäksi myös, että "olen avoin myös harjoittelulle jossakin muussa maassa". Itse toivoin ihan ensisijaisesti, että pääsisin Kiinaan, koska Kiina on nyt Suomen matkailun kannalta todella kiinnostava maa. Minulle olisi käynyt myös paikka jostain muualtakin. Esimerkiksi Viro olisi ollut kiinnostava ja mukava kohde, vaikkei olekaan niin eksoottinen.


Alustavan hakemuksen jälkeen alkaa kansainvälisyyskoulutus, johon liittyy tehtäviä, jotka pitää palauttaa nettiin Moodle-oppimisympäristöön. Hakemus ja tehtävien palauttaminen ovat tärkeitä, koska niiden perusteella kv-koordinaattori etsii erilaisia harjoittelupaikkoja. Etenkin motivaatiokirje on tärkeä palauttaa ajoissa, koska sen pohjalta etsitään sopivaa harjoittelupaikkaa. Itse kirjoitin motivaatiokirjeen kaksi kertaa. Ensin sellaisen, jossa kerroin yleisesti omia toiveitani harjoittelulle Kiinassa ja kun selvisi, että mahdollinen harjoittelu olisi hotellissa, niin kirjoitin kirjeen uudelleen kohdennettuna hotelliin.


Myös passikopion lataaminen Moodleen ajoissa on tärkeää, koska sitä tarvitaan viisumin ja lentolippujen hakemiseen.


Yhtenä tehtävänä oli Europass C.V:n täyttäminen ja mielestäni se oli hyödyllinen väline ansioluettelon tekemiseen ylipäätään. Suoraan en käyttäisi siitä tulostuvaa ansioluetteloa esimerkiksi kesätöiden hakuun, mutta lomakkeen kysymykset auttavat hyvin hahmottamaan työ- ja opiskelukokemusta ja omaa osaamista ja vahvuuksia. Europass C.V. toimii hyvänä hahmotteluna sisällölle ja tyylin voi muotoilla vaikka Canvalla. Tässä harjoitteluhaussa nyt käytin suoraan vain Europass C.V:tä, kun en ehtinyt ja jaksanut silloin palautusaikataulujen puitteissa muokata C.V:stä tyylikkäämpää.


https://europass.cedefop.europa.eu/fi/documents/curriculum-vitae

https://www.canva.com/

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page